پایگاه اطلاع رسانی صاعقه
پایگاه اطلاع رسانی صاعقه روز ۱۳ اوت برابر با ۲۲ مرداد به نام روز جهانی چپدستها (به انگلیسی: International Lefthanders Day) نامگذاری شدهاست. نام این روز در سال ۱۹۷۶ برابر با ۱۳۵۵ خورشیدی پیشنهاد شد و به تصویب رسید.
دلیل نامگذاری این روز، انتقاد از این است که تمامی ابزارها و امکانات برای راست دست ها طراحی شده اند( مانند صندلی های یک دسته، صندلی راننده در خودروها، قانون های راهنمایی رانندگی، میزهای پر کردن فرم در بانک ها و اداره ها و...) و چپ دست ها را مجبور به کاربرد از دست راست می کنند.
همچنین یکی از هدف های این روز پیکار با باورهای خرافاتی درباره چپ دست هاست.
چپدستی به معنای گرایش طبیعی افراد در بهکارگیری از دست چپ برای انجام کارهای گوناگون و بهویژه نوشتن است. پژوهش های گوناگون نشان میدهد که در جامعه های گوناگون، ۷۰ تا ۹۰ درصد جمعیت، راستدست و دیگران چپدست هستند. درصد بسیار کمی نیز توانایی به کار بردن هر دو دست را دارند.
پژوهشگران دانشگاه آکسفورد به تازگی ژنی را کشف کرده اند که گمان می رود فاکتور بروز چپدستی است.
روانشناسان در مورد مفاهیم مبهمی مانند خلاقیت و هوش اختلاف نظر دارند و هر نظری در مورد همبستگی میان این صفات و چپدستی به درک بهتر خود این مفاهیم وابسته خواهد بود.
بنابراین در مورد هر اظهار نظری در مورد باهوشبودن چپدستها که ۱۰ درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند با تردید مواجه میشود. اما چند تحقیق جدی رابطههای جالبی را میان دست غالب و مهارتهای شناختی نشان دادهاست.
به نظر میرسد که راستدستها ممکن است در تحصیلات دانشگاهی اندکی موفقتر از چپدستها باشند.همچنین پژوهشها نشان میدهند که چپدستها به میزان بیشتری دچار ناتوانیهای خواندن یا دیسلکسیا هستند.
در مقابل چپدستها در وظایفی که نیازمند تجسم ذهنی اشیاست مسلطترند و شاید به همین دلیل باشد که شطرنجبازان چپدست نسبت بالاتری دارند.
مدعاهای کلیتر به خصوص “راستمغزی” در مقابل “چپمغزی” بیشتر شبه علماند تا مفاهیمی علمی.
![این صفحه را به اشتراک بگذارید](http://mzb.ir/tools/socialize/share2.png)
.: Weblog Themes By Pichak :.